DMSforLegal: van new kid on the block naar proven technology

Al een aantal jaar is er discussie gaande onder document management specialisten: is SharePoint wel geschikt als document management systeem voor de advocatuur? Deze vraag kan nu definitief beantwoord worden met een absoluut “ja”.

Tot voor kort was er een merkwaardige verdeling onder advocatenkantoren die gebruik maken van SharePoint als document management systeem (DMS): het waren voornamelijk de kleinere advocatenkantoren die de stap naar SharePoint durfden te nemen en aan de andere kant van het spectrum was daar Clifford Chance die SharePoint implementeerde als vervanger voor hun bestaande DMS.

Met de komst van SharePoint 2013 is hier definitief verandering in gekomen, de keuze uit verschillende op SharePoint gebaseerde DMS oplossingen neemt nog steeds toe en advocatenkantoren in binnen- en buitenland – ongeacht de grootte – nemen steeds vaker SharePoint als mogelijke vervanger mee in de zoektocht naar een beter DMS.

Voor Epona is dit natuurlijk goed nieuws! Wij waren één van de eerste bedrijven die een full-featured op SharePoint gebaseerd DMS op de markt bracht, specifiek voor de advocatuur: DMSforLegal. Het succes van onze oplossing is niet te stuiten en het aantal kantoren dat tot de conclusie is gekomen dat DMSforLegal dé oplossing is voor hun document- en email management uitdagingen neemt nog steeds toe. De laatste maanden hebben alleen in Nederland al de volgende advocatenkantoren de keuze gemaakt voor DMSforLegal: De Haan Advocaten & Notarissen, Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat, Straatman Koster Advocaten, Yspeert VWL, VBTM Advocaten, Regulatory Counsel | Financial Services en Conway & Partners.

Het succes van onze oplossing is ook bij Microsoft niet onopgemerkt gebleven. Nu Microsoft’s Matter Center officieel is aangekondigd als DMS variant voor Office365 heeft Microsoft het Nederlandse Epona geselecteerd als één van de vijf wereldwijde Matter Center partners. Epona mag dus Matter Center leveren en DMSforLegal sluit daar perfect bij aan omdat het de integratie met alle Microsoft Office producten mogelijk maakt.

DMSforLegal is niet onze enige oplossing voor de advocatuur. Ook onze CRM oplossing ContactManager kan zich verheugen op hernieuwde interesse. Veel van onze nieuwe DMSforLegal klanten zien in dat CRM vandaag de dag essentieel is voor het bedienen van hun cliënten en kiezen daarom voor een gecombineerde implementatie, mede door de perfecte integratie tussen beide producten. Ook de speciaal voor de juridische markt ontwikkelde sjablonen applicatie LegalWord van onze partner Documentaal sluit aan bij deze suite aan oplossingen.

Kortom, SharePoint heeft zich definitief gevestigd als stabiele en gebruiksvriendelijke DMS oplossing voor de advocatuur en DMSforLegal is inmiddels in gebruik bij 31 advocatenkantoren in binnen- en buitenland. Er zijn nu meer dan 100 kantoren die gebruik maken van onze verschillende oplossingen voor de advocatuur, een internationaal succes om trots op te zijn als Nederlands bedrijf!