Cloud of geen cloud?

Dat is de vraag waar veel van onze klanten voor staan.  Epona Legal kan ContactManager en DMSforLegal zowel op een eigen server van de klant als in de cloud leveren. We geven zelf de voorkeur aan de cloud, want het onderhouden en bijwerken van omgevingen gaat eenvoudiger, sneller en dus goedkoper als we ContactManager op een cloud server plaatsen waarop meerdere kantoren tegelijkertijd en onafhankelijk van elkaar kunnen werken. Voor onze klanten is het ook voordelig, want fouten worden sneller ontdekt en opgelost.

Data binnen Nederland

Binnen onze klantenkring vind je ook klanten die op basis van regelgeving of door negatieve ervaringen met cloud technologie ervoor kiezen om applicaties zelf te installeren. Bedrijfsjuristen die werken voor banken in Finland of Zwitserland mogen hun dossiers niet in de Microsoft Office 365 cloud plaatsen, tenzij het datacentrum in het land zelf staat. Je ziet dan ook een trend ontstaan bij Amazon, Apple, Google en Microsoft om in allerlei belangrijke landen een lokaal datacentrum te plaatsen.  Wij zijn in Nederland op dit vlak al jaren verwend. Ons land ligt op zo’n belangrijke plek van het Europese internet, dat we al jarenlang lokale datacenters hebben.

Veiligheid en kosten

In de afgelopen jaren zien we bij nieuwe klanten een trend dat de cloud, met name Microsoft Office 365, het steeds vaker wint in de besluitvormingsdiscussies op het kantoor. De lage prijs, constante innovatie en goede reputatie op het gebied van beveiliging leveren Microsoft veel nieuwe klanten op. Ironisch genoeg is het extern hosten van uw Legal DMS zelfs veiliger als u wilt voorkomen dat de claim voor een datalek bij uw kantoor terecht komt. Met Office 365 kiest u voor een verwerker en aanbieder waarvan u kon verwachten dat de technische lekken uitgesloten zijn.

De keuze maken

Wellicht is de cloud dus toch iets om over na te denken?  Wij helpen u graag bij de keuze tussen cloud of geen cloud door het gratis e-book “To cloud or not to cloud” aan te bieden, dat wij samen met onze Lexxyn Groep Partners schreven. Onze consultants zijn uiteraard beschikbaar om alle plussen en minnen met u te bespreken. Epona Legal heeft geen voorkeur of afkeur voor de cloud, belangrijk is dat het de beste keuze is voor uw kantoor!