BLOG: Samenwerken loont! Er is genoeg zoetigheid voor iedereen!

Een strak blauwe lucht, geen zuchtje wind en een fel brandende zon. De geur van zonnebrandcrème, schaterlachende kinderen en het geluid van het zoveelste bommetje in het water maken het compleet. Ik zit op een stretcher bij het zwembad en geniet met volle teugen van de taferelen die zich afspelen. Een gelukzalig gevoel bekruipt me. ‘Kan het niet altijd zomer zijn?’

 

Een paar seconden later dwalen mijn gedachten al weer af naar de afspraken die in mijn agenda staan. Contracten, sollicitanten, PLEIT2016 en alle Buzzy rondom digitaal procederen. Voor kantoren én softwareleveranciers is de markt in beweging.  Zie het artikel op mr-online.nl Advocaten slaan handen ineen voor digitaal procederen. Na goedkeuring van de benodigde wetgeving door de Eerste Kamer gaat de eerste verplichte fase van het digitaliseringsproject Kwaliteit en Innovatie (Programma KEI) op 1 februari 2017 van start. Het gaat echt gebeuren. De meeste kantoren realiseren zich dat ze iets moeten ondernemen. En softwareleveranciers duiken er boven op. Als wespen die op zoetigheid afkomen.

 

Voor het ene kantoor een tafereel dat geen indruk maakt, voor het andere kantoor een vertoning die zorgt voor de nodige onrust. Dat kan ik me best voorstellen met alle onduidelijkheid die er bij velen nog is. Maar waarom zou u in uw eentje het wiel opnieuw moeten uitvinden? U staat er niet alleen voor. Als er iets is dat we kunnen leren uit het dierenrijk, is het wel dat constructieve symbiotische relaties nut hebben. Samenwerken loont. En dat is precies onze insteek.

 

Het valt me wel op dat er ondertussen behoorlijk veel wordt geroepen over digitaal procederen. Elke softwareleverancier heeft er wel iets over te melden. Er valt dus wat te kiezen. Maar hoe weet u welke keuze u moet maken? Het gezegde luidt: “Een gelaat dat schreit, wordt door een wesp gestoken.” Een goede voorbereiding is het halve werk; het voorkomt gehuil als het zover is en vermindert de kans om gestoken te worden.

 

Als u goed voorbereid wilt zijn, mag u PLEIT2016 niet missen. Digitaal procederen is een thema dat rijkelijk aan bod komt tijdens dé kennisdag over ICT voor de juridische praktijk. In samenwerking met Silex, SNG en de Rechtspraak wordt o.a. toegelicht wat de ontwikkeling rondom het Programma KEI precies voor uw kantoor betekent. Natuurlijk is Epona als partner van Lexxyn, de hoofdsponsor van PLEIT ook aanwezig en verzorgen we diverse sessies. Genoeg zoetigheid voor iedereen!