Blog: Hermkes Goes Vegas

ILTACON 2015 – het Walhalla voor juridische automatiseerders.

CeBIT, de grootste wereldwijde computerbeurs, wie kent het niet? De Autosalon van Geneve, iedere autoliefhebber kijkt er jaarlijks reikhalzend naar uit. Maar ook mensen die werken in de juridische automatisering hebben hun eigen “Huishoudbeurs”: ILTACON, de jaarlijkse conferentie van de International Legal Technology Association (ILTA).
Een week lang, duizenden deelnemers van over de hele wereld, honderden informatieve sessies over legal technology, een tradefloor met honderden bedrijven die hun producten en diensten verkopen en altijd weer een geweldige locatie. Dit jaar mag ik me wederom mengen in dit massale doch selectieve gezelschap en over de locatie zal u me niet horen klagen: Ceasar’s Palace in Las Vegas.

Samen met enkele collega’s van Epona zal ik aanwezig zijn om het succes van ons op SharePoint technologie gebaseerde document managementsysteem DMSforLegal verder uit te bouwen.

Daarnaast gaan we samen met Microsoft een paar interessante nieuwe ontwikkelingen aankondigen over de toekomst van Matter Center, Microsoft’s eigen DMS-oplossing voor de interne juridische afdeling (met meer dan 1.000 juristen een advocatenkantoor op zich). Eind vorig jaar kondigden wij onze verregaande samenwerking met Microsoft op dit gebied aan en hadden we de eer om de man verantwoordelijk voor dit project bij ons op bezoek te hebben.

De ontwikkelingen hebben sindsdien niet stilgestaan en onze samenwerking met Microsoft is alleen meer intensiever en diepgaander geworden. De vruchten hiervan zullen tijdens ILTA worden geplukt! Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg me tijdens ILTA op Twitter via de speciale hashtag #HGV15 (Hermkes Goes Vegas).

Tijdens PLEIT2015 – de kennisdag over ICT voor de juridische praktijk – zal ik het Nederlandse publiek bijpraten over internationale trends op het gebied van juridische automatisering, geïnspireerd op mijn ervaringen in Las Vegas. Mijn sessie heb ik de passende titel gegeven: “What happens in Vegas stays in Vegas? Not on our watch!” PLEIT2015 (6 oktober) is kosteloos toegankelijk voor advocaten, notarissen en deurwaarders en mocht u zich nog niet hebben aangemeld, dat kan hier.

Het zal moeilijk worden om te kiezen uit de honderden sessies op ILTA, maar op 31 augustus zit ik om 16:00 uur zeker bij de sessie van Donna Payne, Constance Hoffman en Sheryl Nolan (drie vooraanstaande vrouwen in mijn vakgebied): “HELP! More women needed!” Er zijn nog steeds te weinig vrouwen werkzaam in de juridische automatisering, een onderwerp waar ik reeds eerder over schreef. Daarnaast zal ik een keuze maken uit het overweldigende aanbod aan educatieve sessies, dat wordt nog een serieuze uitdaging! Hoewel er natuurlijk wel al direct interessante sessietitels in het oog springen.

Staat ILTACON 2015 ook in uw agenda en reist u eind augustus af naar Las Vegas? Laat het me weten, het lijkt me leuk om u te ontmoeten tijdens deze wervelende conferentie!

Stay tuned en volg Hermkes Goes Vegas #HGV15 voor het laatste nieuws uit de juridische IT wereld!